Oavsett om du håller på att lära ditt barn att cykla, eller om han eller hon redan kan cykla själv, kan det krävas en del tillbehör utöver det som redan finns på cykeln. Cykeltillbehör är något som även vuxna bör ha – åtminstone grundläggande saker såsom en lampa och reflexer.

Cykeltillbehör till barn behöver dessutom inte alltid handla om säkerhet. De kan även vara roliga för barnen att ha på cykeln och åka runt med. Givetvis bör säkerheten dock alltid prioriteras högst. Har ditt barn redan något av följande tillbehör på sin cykel?

Stödhjul

Stödhjul är ett mycket bra hjälpmedel när barnen ska lära sig att cykla. Med två små hjul som fästs på cykelkroppen nära det bakre hjulet, kan de tryggt lära sig att cykla i sin egen takt. En annan, liknande variant, är styrpinne som även den är praktisk av liknande skäl. En styrpinne kan också vara smidigt att ha till hands när barnet cyklar, medan du går och det är mycket folk och trafik omkring.

Förbered cykeln för de yngre

Lampa

En lampa är ett cykeltillbehör som alla cyklister bör ha. Samtidigt känns det ofta särskilt viktigt att de yngre har det, så att de bättre syns i trafiken. En cykellampa finns i standardutförande, men också i roliga färger eller med någon figur tryckt på skalet. Sådana lampor kan passa de yngre lite bättre. Ofta har lamporna också olika lägen som kan göra att de till exempel blinkar när en viss knapp trycks in. Att inte synas när det är mörkt är en av de större riskfaktorerna för att något ska inträffa, därför bör alla ha cykelbelysning på sin cykel.

Cykelhandskar

Cykelhandskar kan vara bra att ha, särskilt när det handlar om lite längre cykelturer. Ska du ut med barnen på cykelsemester bör egentligen samtliga deltagande vara utrustade med ett par handskar. Det här gör cykelturen betydligt behagligare mot händerna.

För de lite yngre går det ofta att hitta cykelhandskar med olika tryck på. Särskilt vanligt att se är handskar med djur eller actionfigurer på.

Ringklocka

En ringklocka är ett cykeltillbehör som även det är bra att ha för alla som cyklar. När det kommer till barn finns det ringklockor som låter lite kul, eller kanske med något roligt tryck på. En annan typ av ringklocka är att skaffa en ringtuta, som de yngre kan uppskatta.

Förbered cykeln för de yngre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *