De olika trender som sätts vid Paris Fashion Week kan ibland kännas så stora och så många att man inte riktigt vet vad man ska satsa på. I den här texten görs en sammanfattning över vad vi kan vänta oss från de mest etablerade skotillverkarna i Paris hösten 2016.

Pälsbeklädda fötter

Skor, kängor, tofflor och stövlar med päls var en trend som dominerade hela evenemanget. Paris fick bevittna när trenden utvecklades på flera olika och oväntade skotyper, bland annat i form av Miu Mius pälstofflor med starka röda färger.

Platåskor

Platåskor verkar vara en trend som är här för att stanna. Flera av skotillverkarna visade upp innovativa platåskor – bland annat i form av högklackat och sandaler.

Blå sammet

Blå sammet var en annan genomgående trend för modeveckan i Paris. Trenden är utan tvekan en av de största, och det som dominerade var sammetbeklädda kängor i mörkare blåa nyanser. Vissa märken valde att istället endast ha mindre inslag av det mjuka tyget – bland annat Haider Ackmann, som introducerade en sko som endast hade sammet vid tåspetsen.

Färgen rosa

Färgen rosa var mycket populär under modeveckan. Inte bara de övriga plaggen, utan även skorna påverkades mycket av färgens starka trend. Både mjukare och mer glansig rosa kunde synas bland skorna i Paris Fashion Week.

Lårhöga stövlar

De lårhöga stövlarna verkar ständigt falla in och falla ut ur mode. Just nu tycks de alltså vara inne igen – och detta med besked. Bland annat fick vi se superhöga och riktigt säckiga stövlar från skotillverkaren Vetements, och lite mer diskreta och tajta stövlar från Balmain.

Tillhörande strumpor

Strumporna som gick till skorna utmärkte sig också under modeveckan. Strumpor i flera olika starka färger och ofta i ett exklusivt material – så som kashmir – kunde man se under evenemanget.