Oavsett om du tror att festen på börsen kommer att fortsätta eller om du tror att bistrare tider väntar, kan det vara så att du har annat för dig än att förvalta din fondportfölj. Advisor är en fondförvaltare som tillhandahåller förvaltningstjänster för både “vanliga” fondportföljer och ditt PPM-konto.

Om du vill lägga tiden på annat än att analysera vilka fonder som är värda att satsa på och vilka fonder du kanske borde byta ut, är det ingen dum idé att lämna över det ansvaret till en professionell fondförvaltare som Advisor. I PPM-systemet finns ungefär 800 fonder att välja mellan, vilket är mer än nog att göra en förvirrad. Då är det ändå ett begränsat utbud jämfört med de fonder du kan välja mellan på ett traditionellt fondkonto. Istället för att gå vilse i fondlabyrinten, kan du nu ta hjälp av en förvaltare med erfarenhet och kunnande!

Börsen

Börserna världen över fortsätter att gå upp, trots att ekonomiska analytiker och journalister ständigt förutspår nedgångar. Till råga på allt har dollarn kravlat sig upp på en ny högstanivå. Även om tongångarna bland investerare och andra intressenter är väldigt positiva för tillfället, vet alla som har varit med ett tag att en tids uppgång vanligtvis följs av nedgång. Det är just det som börserna är kända för – att gå upp och ner likt en berg- och dalbana.

Därför finns det trots allt all anledning till oro, även om det för tillfället ser ljust ut på marknaderna. Orosmolnen är många och flera av de har länge legat som en tät dimma över världens börser. Vi talar förstås om Brexit, Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet samt den bankkris som för närvarande råder i Europa. På senare tid har dessutom den amerikanska centralbanken höjt räntan. Ingenting verkar dock kunna påverka uppgången på börsen, åtminstone inte än.

De senaste tre åren har den svenska kronan försvagats mot dollarn med över 40 procent. Det är såklart ingen höjdare för den som har tänkt semestra i det stora landet i väst, vilket bland annat verkar drabba flygindustrin, men den svagare dollarn är desto godare nyheter för den svenska exportindustrin. Dollarns värdeökning har också fått guldpriset att falla.

Globala PPMfonder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *