Flyttarbete

Flyttarbete är tungt och många väljer att anlita en professionell flyttfirma för att hjälpa till med flytten. Genom att förbereda dig på bästa sätt så kommer flytten att gå smidigt och du kan koncentrera dig på att njuta av den spännande tid som väntar dig i ditt nya hem, nedan följer ett par flyttips.

Att flytta är något som många fasar för. Genom att anlita en flyttfirma så får du hjälp med flyttarbetet. Genom att anlita proffs som hjälper dig med flytten undviker du både det tunga arbete som de flesta flyttar innebär, och de onödiga missöden som ofta händer när många ömtåliga och värdefulla saker ska flyttas. Flyttarbete är tungt! Men professionella flyttfirmor vet hur man bäst lyfter och transporterar tunga möbler och komplicerade saker som till exempel ett piano. Du som kontaktar ett flyttfirma för att hjälpa dig med din flytt bör tänka på att vara ute i god tid. Genom att vara ute i god tid innan flytten så har du många firmor att välja mellan och din firma kan även ge dig tips på hur du förbereder dig för flytten på bästa sätt så att den går så smidigt som möjligt när det väl är dags.

Packningen är A och O

När det handlar om flyttarbete så är packningen av dina saker det som är mest centralt. Om dina saker och möbler är dåligt förberedda eller slarvigt packade så kan inte ens den mest professionella flyttfirma rädda situationen. Packa dina saker noggrant och använd bra material. Köp flyttkartonger som är av god kvalité och packa dem inte för tungt. Läs på förpackningen och packa inte tyngre än drygt 20 kilo. En kartong ska kunna gå att lyfta när den är färdigpackad, prova gärna själv när du har packat klart. En bra flyttkartong bör vara stabil och bestå av minst fem lager papp. Om du ser en kartong med enbart två lager papp så vet du att den inte kommer hålla måttet. En annan sak som är bra att packa i är vanliga sopsäckar. I sådana kan du packa saker som sängkläder och annat som behöver skyddas. Även här gäller regeln om god kvalité, köp säckar som är starka och tåliga.

Flyttarbete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *