Emballage för mindre företag

Emballage är ett nödvändigt ont för alla nystartade företag som tillverkar produkter, är återförsäljare av produkter eller förvarar produkter. Förpackningen kan i vissa fall vara kostsam, men är också en viktig del av marknadsföringen och kan dessutom minska svinnet. Många mindre företag som befinner sig i uppstartsfasen har inte möjligheten att hyra konsulter för att hjälpa till med emballaget. Här ger vi därför några förslag på vilka alternativ du bör överväga.

Ett av de sätt på vilket du kan spara pengar på emballage är att använda transparenta plastförpackningar som du sätter en professionell dekal på. För det mindre företaget är detta alternativ ett bra sätt att få till en professionell förpackning till en låg kostnad. Dessa är två exempel på genomskinliga emballage av plast:

  • Påsar av polyester. Polyesterpåsar är ett utmärkt alternativ som lämpar sig väl för ett brett urval av produkter. Allt från livsmedelsprodukter till hemelektronik kan emballeras i påsar av polyester. Dessa påsar finns också i ett stort utbud med flera olika storlekar, tjocklekar och tekniker för att försluta påsarna.
  • Krympfilm används för såväl produkter världen över som kan konsumeras och produkter som inte kan konsumeras. Krympfilm är ett bra sätt att skydda och täcka över produkter, samtidigt som den kund som är intresserad av att köpa produkten fortfarande kan se innehållet.

Andra slags emballage

För större varor som emballeras i flera delar och sedan sätts ihop till en produkt är bandning eller sträckfilm bra alternativ till ovanstående emballage. Några exempel på produkter som bandas eller filmas med sträckfilm är föremål som förvaras i tunga kartonger och ved. Vissa företag ökar sin varumärkesigenkänning genom att använda sträckfilm som har företagets logotyp tryckt på sig. Med hjälp av en stor logga på sträckfilmen kan du säkerställa att dina kunder snabbt kan identifiera ditt varumärke när denne mottar varan.

Ett annat material som ofta används av mindre företag som emballage är pappkartonger. Det är dock viktigt att känna till att kartonger med tryck ofta har en ganska hög prislapp och kräver att du beställer ganska många kartonger på en och samma gång. Med hjälp av rätt invärtes emballage kan en pappkartong skydda varan under transport.

Emballage för mindre företag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *