Premiepension viktig för svenska pensionssparare

Avkastningen på den del av den allmänna pensionen som i folkmun kallas PPM (premiepensionen) är högre än avkastningen från den större delen av den allmänna pensionen, inkomstpensionen, enligt en rapport som branschorganisationen Fondbolagen har publicerat. Detta är betydelsefull eftersom svenska pensionssparare födda efter 1953 sparar till sin pension genom just inkomstpensionen och premiepensionen, medan personer födda mellan 1938 och 1953 kan vara berättigade ytterligare pensionsrätter.

PPM-fonder ger högre avkastning än inkomstpensionen

PPM, eller premiepensionen, är den del du som pensionssparare kan spara i fonder valda från landets största fondtorg. På senare tid har just detta fondtorg dock blivit en stor snackis i media. Aktörer i fondbranschen är intresserade av att bibehålla eller till och med utöka PPM-systemet och dess fondtorg, medan regeringen gärna ser att antalet valbara fonder krymper rejält. Förslag på förändringar som skulle få en inverkan för såväl fondbolag, företag som erbjuder förvaltningstjänster för PPM såsom Advisor samt för dig som pensionssparare.

Enligt Fondbolagens rapport om PPM är avkastningen från PPM-systemet väldigt konkurrenskraftig och kostnaden för systemet är dessutom låg för dess användare. Fondbolagen noterar även att användarna, särskilt de yngre sådana, uppskattar möjligheten att kunna fatta egna beslut kring vilka fonder de vill investera sina PPM-pengar i. Statistiken visar att PPM sedan införandet har gett en genomsnittlig årlig avkastning på 6,7 procent, trots flertalet cykler och finanskriser. Motsvarande siffra för inkomstpensionen är blott 3 procent. Kostnaden för den genomsnittliga pensionsspararen är dessutom så låg som 0,23 procent efter avdragna rabatter på fondavgifter.

Advisor PPM-förvaltning

Eftersom valet av PPM-fonder är avgörande för att du ska få en god framtida pension bör du maximera dina möjligheter till en hög avkastning. Genom att anlita Advisor som PPM-förvaltare lämnar du över ansvaret för ditt PPM-konto till en professionell förvaltare med mångårig erfarenhet av PPM-förvaltning. Det har visat sig att de pensionssparare som gör ett aktivt val ofta klarar sig bättre än de som hamnar i “PPM-soffan” – AP7 Såfa. Res dig därför upp ur soffan, ge dig själva de bästa möjligheterna för en hög avkastning på ditt PPM-kapital, och därmed en högre framtida pension, genom att ansöka om Advisor PPM-förvaltning idag!

Premiepension viktig för svenska pensionssparare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *