Det finns många olika fördelar att samla dyra lån och krediter hos en bank. Om man har tagit flera lån från många olika kreditgivare så blir ofta den totala månadskostnaden högre än om bara har ett lån. Det beror på att nästan alla banker har fasta avgifter och aviavgifter varje månad. Har du då många olika banker att betala till varje månad så blir den sammanlagda summan av alla avgifterna högre än om samlar alla dyra lån i ett. Det är också enklare att överblicka och ha kontroll på sin ekonomi om man har ett stort lån istället för många små krediter.

Samla dyra lån och krediter med en medsökande

Om du har möjlighet så rekommenderar ekonomer att alltid ansöka om ett samlingslån tillsammans med en medsökande. Om ni är två som söker tillsammans så ökar era chanser att få bra villkor från de olika låneinstituten. Bankerna utvärderar alltid risknivån innan de lånar ut pengar och det är alltid mindre riskfyllt att låna ut till två personer än att låna ut till en ensam låntagare. Kolla dock alltid upp så att din medsökande inte har betalningsanmärkningar hos kronofogden eller stora skulder eftersom det minskar era chanser att kunna samla dyra krediter.

Hur ansöker man om att få samla lån?

För banken är det alltid en risk att ta över dina lån så det gäller att du har en trovärdig ansökan. Du bör alltid göra upp en budget så du har en detaljerad översikt på din ekonomi. Ta med dina inkomster och utgifter på en månad och även hur stort ditt sparande är. Skriv alltid noga upp inkomster eftersom banken baserar sig mycket på hur mycket pengar man tjänar när de utvärderar dig som kund. Försök att göra dig av med dyra abonnemang och andra onödiga utgifter för att få en bättre ekonomi.

Om jag får avslag?

Det kan kännas tufft att få avslag på sin ansökan om att samla dyra lån och krediter under ett lån. Skulle du få ett nej från banken du har kontaktat så bör du inte ge upp. Kontakta fler banker och andra låneinstitut för att ansöka om att samla lånen hos dem istället. Du kan också kontakta ditt fackförbund. Många svenskar vet inte om det, men fackförbund har ofta förmånliga avtal med olika banker som medlemmarna kan utnyttja. Du har också alltid möjlighet att be vänner och bekanta om att låna pengar från dem.

Varför byta från flera lån till ett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *