MTB-cykling är otroligt roligt. Det är en tuff och utmanande sport eller hobby som du kan utföra själv eller tillsammans med dina vänner. Inbitna MTB-cyklister ägnar dagligen några timmar till att tänka på sporten, samt på att planera inför sitt nästa äventyr i MTB-spåret. Trots att mountainbike är en fantastisk hobby och sport är den inte perfekt. Här delar vi med oss av några mindre fantastiska aspekter av MTB-cyklingen.

  • Att ta sig till MTB-spåret. När du ska ägna dig åt att cykla mountainbike behöver du ofta ta dig till bergen eller till MTB-spår som ligger långt ifrån civilisationen. Detta innebär att man tvingas färdas långa sträckor med bil. Det värsta är att det ofta känns som att man spenderar mer tid i bilen än vad man gör på cykeln. Inget spår är dock det andra likt och vi måste cykla på de alla, så det är bara att bita ihop och ge sig iväg!
  • Klättring av det tråkigare slaget. Man måste förtjäna sina kurvor och nedförsbackar genom att klättra uppför uppförsbackar på sin cykel. Hur mycket en MTB-cyklist egentligen hatar att ta sig uppför en backe hänger till stor del på vilken cykel personen i fråga har, hur terrängen ser ut och hur brant backen är. Faktum är dock att det kan vara riktigt tråkigt. Det är dock ett utmärkt sätt att komma i form, men kräver ofta att man tar en ordentligt vattenpaus när man väl når toppen.
  • Korta nedförsbackar. Det känns ofta som en evighet när man cyklar uppför en backe, men nedförsbackarna tar slut alldeles för fort. Inte sällan hinner man knappt blinka innan man har kommit ner för backen, och därmed kommit ner på jorden igen.
  • Mekaniska fel. En punktering kan vi enkelt hantera, även om den innebär ett ovälkommet avbrott i cyklingen. Mer allvarliga mekaniska fel kan dock förstöra hela cykelturen. Det värsta är att man ofta befinner sig långt från närmaste cykelverkstad när de inträffar.
  • Ingen gillar att slå sig eller att trilla av cykeln. Att skada sig själv kan lägga en blöt filt över hela cykelturen och även över ditt självförtroende. Det viktiga är att snabbt ge sig upp i cykelsadeln igen!

För att göra MTB-cyklingen roligare är det viktigt att underhålla sin cykel, investera i cykelservice det gör allt så mycket lättare. Vi rekommenderar att köpa hos Tooorch.

5 saker som MTB-cyklister avskyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *