Varför väja cykelvagn?

Funderar du på att köpa cykelvagn? Då gör du ett bra val utifrån många aspekter. 

Ett val för miljön

Den största ”miljöboven” är de koldioxidutsläpp som vi människor gör. Att cykla är helt klart bättre för miljön. Kan man sedan till och med leva utan bil, tack vare smidiga lösningar, är man ännu mer miljömedveten. Inte bara genom att släppa ut mindre koldioxid utan även genom mindre produktion behövs och användning av oljor, biltvättar och andra kemikalier som hör till bilindustrin. 

Ett val för ekonomin

En del väljer att sälja bilen och hitta andra vägar att transportera sig och barnen. Genom att ha cykelvagn får man med sig barn, packning (eller bägge) så länge det är cykelväder. Resterande månader gäller buss och annan kollektivtrafik samt taxi. Genom att välja bort bilen sparas tusenlappar varje månad i bensin, skatt, försäkring och värdeminskning. 

Även om man har både har bil och cykelvagn så kan det vara ett bra val för ekonomin. Visserligen kostar cykelvagnen ett par tusen kronor men hur mycket lägger ni på bensin varje år? Hur mycket skulle ni spara om 10-20 % av alla resor istället skulle genomföras med cykel och cykelvagn?

Detta kanske är den orsak som för många väger tyngst. Kan man spara några tusenlappar på att cykla istället för att köra bil så är det helt klart lockande.

Ett val för motionen

Att gå och träna regelbundet är en bra hälsoinvestering. Men vardagsmotionen väger ofta tyngre. Ta med dig barnen i vagnen till affären istället för att ta bilen. Eller varför inte montera hjulet längst fram och omvandla cykelvagnen till en joggingvagn. 

Med mer cyklande kommer ni få en större del vardagsmotion. Något som många mår gott av då allt för stor tid är stillasittande jobb.

Ett val för praktiska lösningar

Många gånger går det både snabbare och är enklare att cykla till stadens centrum än att ta bilen. Det tar tid att hitta parkering, det kostar rejält mycket i parkeringsavgift och det skapar sedan en stress att hinna tillbaka innan parkeringsbiljetten gått ut. 

Med en vagn som kan byggas om till joggingvagn (eller promenadvagn) kan man även lätt ta med sig vagnen på promenader inom området.

Varför väja cykelvagn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *